• Zvětšit velikost písma
  • Standardní velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Daňové přání do roku 2010

Email Tisk PDF

  Před rokem jsem si  na stejném místě a ve stejném čase přál, aby vláda, poslanci a senátoři vytvářeli dobré, srozumitelné a jednoznačné zákony,

 

      jejichž platnost by byla delší než několik měsíců či týdnů. Aby snaha o vyrovnanost zjevně nereálného  státního rozpočtu (byl v době  rozvinuté globální ekonomické  krize pro rok 2009  sestaven s předpokladem růstu HDP  v České republice ve výši 4,8%!) neznehybnila podnikání a poptávku po investicích, zboží a službách. Aby nám potřebnou  energii neodnímalo finančně i psychicky náročné zdolávání zbytečné a nepotřebné administrativy a byli jsme schopni předcházet četným  chybám a škodám i tím, že v daních a ve společenském prostředí vůbec budou více respektována a upřednostňována prozíravá hlediska odbornosti před mnohdy pošetilými a arogantními pravicovými či levicovými platformami.  

       Tato přání lze beze zbytku zopakovat i pro rok 2010.  A jestliže v roce 2010 budeme mít  možnost zvolit si nové správce veřejných záležitostí, mělo by se nám to povést tak,  aby to byli  lidé, kteří budou ochotni a schopni problémy státních financí řešit i jinými způsoby než  zvyšováním daní či plošným  snižováním mezd policistů, hasičů, krácením výdajů na vědu, mateřskou dovolenou apod.,  za situace, kdy dopad všudypřítomné korupce a rozsáhlé  privatizace veřejné sféry na státní výdaje se odhaduje na 200 miliard korun ročně.

        A tak nám všem trpělivým a statečným daňovým poplatníkům přeji v roce 2010   zdraví, lásku, štěstí, spokojenost a šťastnou ruku   ve volebních místnostech.

   Ing. Vladimír Opatrný

  daňový poradce

  

 

 

Akce

Přihlášení